Bosacka Katarzyna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(5)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Główna
(5)
Filia nr 1
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Bosacka Katarzyna
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Jachowicz Stanisław
(159)
Zarawska Patrycja
(156)
Fabianowska Małgorzata
(151)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Czechowicz Józef
(119)
Steel Danielle (1947- )
(117)
Liebert Jerzy
(105)
Roberts Nora
(105)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Chotomska Wanda
(99)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Sienkiewicz Henryk
(89)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Marlier Marcel
(84)
Mazan Maciejka
(84)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Siewior-Kuś Alina
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Mróz Remigiusz (1987- )
(73)
Clark Brenda
(72)
Delahaye Gilbert
(72)
Kornhauser Julian
(72)
Syrokomla Władysław
(70)
Fabisińska Liliana
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Możdżyńska Aldona
(67)
Szulc Andrzej
(67)
Wilusz Tomasz
(67)
Lange Antoni
(65)
Christie Agatha (1891-1976)
(64)
Popławska Anna
(63)
Spirydowicz Ewa
(63)
Cholewa Piotr W
(62)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(60)
Pintara Maciej
(60)
Pasewicz Edward
(59)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(58)
Keff Bożena
(58)
Stefańska Paulina
(57)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(57)
Bourgeois Paulette
(56)
Gralak Anna
(55)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Gardner Urszula
(54)
Grabiński Stefan
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Polkowski Andrzej
(53)
Król Michał
(52)
Myśliwy Agnieszka
(51)
Wiedemann Adam
(50)
Gawryluk Barbara (1957- )
(49)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(49)
Mirandola Franciszek
(49)
Hanna Gąssowska
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Kowalczyk Agata
(47)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Prus Bolesław (1847-1912)
(47)
Wilczyńska Karolina (1973- )
(47)
Gargaś Gabriela
(46)
Ginalska Agnieszka
(46)
Krentz Jayne Ann
(46)
Pietrzyk Magdalena
(46)
Polak Kamil
(46)
Kraśko Jan
(45)
Lipszyc Jarosław
(45)
Roberts Nora (1950- )
(45)
Witkiewicz Magdalena (1976- )
(45)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Jakość żywności
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia polska
(1)
Odchudzanie
(1)
Odżywianie
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Zero Waste
(1)
Żywność
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(3)
Książka kucharska
(1)
Książki kucharskie
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
"Kuchnia polska to jest to! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich. W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów, ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!" Kasia Bosacka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cuda w kuchni / Katarzyna Bosacka. - Warszawa : Wydawnictwo Agora, 2021. - 301, [3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Ilustracje kolorowe na wyklejkach.
Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz frytki z warzyw. “Cuda w kuchni” to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze składników, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera, czy z mrożonek.
„Cuda w kuchni” to książka oparta na autentycznych przeżyciach mojej dużej rodziny, okraszona zdjęciami z naszych własnych telefonów. Z kreatywnymi przepisami na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie. Do tego garść pomysłów na przygotowywanie jadalnych prezentów, pielęgnację ziół, domowe kosmetyki i ekologiczne środki czystości. [Opis pochodzi od wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym! "Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy. Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie. Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi. Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek. W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki. Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 1
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce znajduje się ponad 70 przepisów na produkty, dania i napoje, które pojawiły się w kultowym programie „Wiem co jem”. Bez konserwantów i masy chemicznych dodatków: łatwe w przygotowaniu, dostępne i pyszne! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej